Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@14:10:54 GMT

بازگشت امید به ۲۰ میلیون جامانده از سهام عدالت

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۸۲۶۷۸

بازگشت امید به ۲۰ میلیون جامانده از سهام عدالت

با موافقت رئیس‌جمهور برای تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت و ارجاع موضوع به سازمان برنامه ‌و ‌بودجه، دولت سیزدهم و مجلس تلاش برای اصلاح انحراف در بزرگ‌ترین سیاست‌ توزیعی کشور را آغاز کردند.

بر اساس آماری که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه کرده است خطا در شناسایی افراد مشمول سهام عدالت سبب شده ۴۵ درصد از افراد دهک دهم یعنی ۸/۱۸میلیون نفر از پردرآمدترین افراد مشمول سهام عدالت شوند و در مقابل ۴۲ درصد یعنی ۲۰ میلیون نفر از کم‌درآمدترین اقشار مردم که ۳ میلیون نفر از آن‌ها زیر پوشش نهادهای حمایتی هستند از دریافت این سهام محروم بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود محرز شدن خطا در توزیع سهام عدالت، دولت قبل اعتقادی به اصلاح رویکرد موجود نداشت و اعلام کرد دیگر سهامی وجود ندارد، آنچه بوده؛ یا واگذار شده یا دیگر در اختیار دولت نیست، اما مرکز پژوهش‌های مجلس اصرار داشت که سهام‌های برگشتی همچنان وجود دارد. این مسئله تا انتهای دولت دوازدهم نیز حل نشد اما مجلس همچنان پیگیر آن بود.

اینک با کلید خوردن توزیع سهام جاماندگان در دولت سیزدهم، حدود ۲۰ میلیون نفر از مردم در دهک‌های کم‌درآمد یک تا ششم امیدوارند از مزایای مالکیت سبد ۵۳۲ هزار تومانی و یک‌میلیونی سهام عدالت که اکنون ارزش آن به ترتیب به بیش از ۱۴ و ۲۶ میلیون تومان رسیده، در بهبود معیشت خویش بهره‌مند شوند. بحث توزیع سهام عدالت به ‌جاماندگان از پارسال در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح بود. نمایندگان مردم در بهارستان سال گذشته این طرح را با عنوان ساماندهی سهام عدالت تصویب کردند. جمع‌بندی طرح این بود که با اولویت دهک‌های کم‌درآمد به‌ویژه جمعیت زیر پوشش نهادهای حمایتی، سهام عدالت به جاماندگان اختصاص یابد.

سپس این طرح به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارجاع و قرار شد این وزارتخانه بر اساس اطلاعات مشمولان افراد جامانده را شناسایی کند. در حال حاضر وزارت کار مراحل شناسایی جاماندگان سهام عدالت را مطابق با پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان به پایان رسانده است.

حالا که سیدابراهیم رئیسی، موافقت اولیه خود را برای اجرای طرح ساماندهی سهام عدالت و ارجاع موضوع به سازمان برنامه ‌و بودجه اعلام کرده، همه کارها با سرعت بیشتری در حال انجام است تا به کمک مجلس و دولت تا پایان سال این مهم محقق شود.

طبق حکم قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴، ۶ دهک اول مشمول سهام عدالت هستند، بر این اساس اگر جاماندگان در این دهک‌ها (شامل ۱۸ میلیون نفر) را به جمعیت زیر پوشش نهادهای حمایتی بیفزاییم، مجموع جاماندگان سهام عدالت به ۲۰ میلیون نفر خواهد رسید.

جاماندگان سهام عدالت باید این سهام را دریافت کنند اما شاید نتوان این کار را بر اساس سازوکار قبلی یا قیمت‌های سابق انجام داد. به گفته وی شرط لازم این کار وجود سهام دولتی است که قابل ‌واگذاری باشد که اگر دولت عزمی داشته باشد قابل انجام است.

مشمولان طرح واگذاری سهام عدالت

و اما اینکه چه کسانی مشمول طرح واگذاری سهام عدالت هستند؛ آن‌طور که پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی در گفت‌وگویی اعلام کرده است: در این طرح جاماندگان سهام عدالت در چند گروه تقسیم می‌شوند؛ گروه نخست افرادی هستند که در سال ۸۴ جزو مشمولان دریافت سهام عدالت بودند، این افراد حدود ۲میلیون نفر هستند که در زمان ثبت سهام عدالت با وجود ارائه مدارک و ثبت‌نام نهایی و حتی دریافت کارت‌های سهام عدالت، در نهایت سهامدار نشده و از قلم ‌افتاده‌اند. مشاغل تعریف ‌نشده که اطلاعات جامعی از آن‌ها وجود ندارد مانند کارگران ساختمانی، دستفروشان و... نیز جزو گروه مذکور هستند.

دومین گروهی که در طرح واگذاری سهام عدالت تعیین تکلیف می‌شوند، افراد کمتر از ۱۴ سال هستند؛ چراکه از سال ۸۵ تاکنون بسیاری از خانواده‌های مشمول صاحب فرزندی شدند که از سهام عدالت محروم است. سومین گروهی که صاحب این سهام می‌شوند، افرادی هستند که به دلیل شرایط اقتصادی و تورم افسارگسیخته در جامعه، به دهک‌های کم‌درآمد یا مشمولان زیر پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی پیوستند.

ابهام در نرخ واگذاری، تخفیف و منابع

مهدی قلی‌پور، کارشناس بازار سرمایه در صورت تحقق واگذاری سهام به‌ جاماندگان، مسئله اصلی را نوع سهام عدالت جدید می‌داند و می‌گوید: سهام‌های قبلی دولت تخصیص ‌یافته‌اند و باید سهام جدید برای انتقال به پرتفوی عدالت جاماندگان اختصاص یابد. همین‌ طور نرخ واگذاری با تخفیف و در نهایت منابع آن باید قطعی شود و در آخر نحوه بازیافت اصل دارایی واگذار شده مشخص شود.

وی پیشنهاد می‌کند: بهترین راه واگذاری سهام به ‌جاماندگان از طریق صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله است؛ به‌ نحوی‌ که سهام مصوب برای انتقال، در نرخی که احتمالاً شامل تخفیف است به صندوق سهام عدالت منتقل و واحدهای این صندوق به افراد تخصیص یابد و با گذشت زمان که از محل سودهای صندوق، بهای تمام‌ شده سهام انتقالی بازیافت می‌شود، نسبت به آزادسازی واحدهای صندوق سهام عدالت اقدام شود.

اعطای همزمان سهام و مدیریت آن به مردم

مهدی دلبری، کارشناس بازار سرمایه نیز معتقد است از نظر سهامی که باید تخصیص داده شود دولت در برخی از بنگاه‌ها که در گذشته سهام عدالت را تخصیص داده همچنان سهامدار است و با همان مدل قبلی می‌تواند مبلغ آن را تسویه کند. برای برقراری عدالت نیز باید پرتفوی اعطا شده به سهامداران جدید نزدیک به پرتفوی قبلی باشد یا دست‌کم از همان صنایع و با همان ارزش باشد.

وی پیشنهاد می‌کند به ‌جای اینکه سهام عدالت در سطح استان مدیریت شود، به دلیل اینکه پرتفوی یکپارچه دارد برای آن ‌یک کمیته سرمایه‌گذاری قوی و مجزا مشابه قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایجاد شود و همچنین سهام عدالت و مدیریت آن با هم به مردم واگذار شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سهام عدالت اقتصاد جاماندگان سهام عدالت میلیون نفر واگذاری سهام سهام عدالت ۲۰ میلیون زیر پوشش دهک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۲۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان + جزئیات
  • جاماندگان سهام عدالت بخوانند
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان به وزارت رفاه
  • جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند/ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟
  • خبر تازه و مهم درباره دریافت سهام عدالت | به نظر می‌رسد قطار سهام عدالت با این گام به ایستگاه پایانی می رسد
  • جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند؛ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • اعلام تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت
  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد